Dat kan natuurlijk ook

Ik feliciteer de twee dames tegenover mij met de aankoop van hun huis. Ze hebben net de akte van levering en de hypotheekakte getekend en zijn nu de trotse eigenaren van hun appartement.

Dat komt natuurlijk regelmatig voor, maar hier is er een bijzonder aspect. De twee vrouwen tegenover mij hebben geen “affectieve relatie” zoals notarissen dat zo mooi omschrijven maar zijn goede vriendinnen die in hun eentje geen huis konden kopen en daarom hun (financiële) krachten hebben gebundeld.

Ze vertelden mij allebei dat, toen ze nog alleen op zoek waren, ze altijd achter het net visten. Doordat ze samen meer te besteden hadden was het nu mogelijk om een hoger bod uit te brengen en daarmee een huis te kopen.

Het hebben van een liefdesrelatie is natuurlijk niet vereist voor het kopen van een woning, wel zijn er wat extra zaken om aan te denken. Wat gebeurt er namelijk als een van beiden wil gaan verhuizen? Of als een van beiden komt te overlijden of een relatie krijgt?

Deze zaken zijn vastgelegd in een overeenkomst en besproken met de bank, want de financiering was wel iets ingewikkelder dan vooraf was gepland. Uiteindelijk vonden de koopsters gelukkig toch een bank die wilde financieren zonder al te vreemde voorwaarden te stellen.

Kortom: een creatieve oplossing voor een hedendaags probleem!

Heeft u hierover vragen of wilt u meer weten, dan kunt u contact met ons opnemen.
Elke maandag van 17.00 uur tot 18.30 uur is er een spreekuur op het kantoor in Boxmeer. Als u hiervan gebruik wil maken, verzoeken wij u telefonisch een afspraak te maken.

Mr. Ramon van Schijndel
Notariskantoor Teeuwen te Boxmeer

 

 

 

Eerder verschenen nieuwsbrieven:

Door: Notaris Boxmeer