Is het nog wel goed wat u jaren geleden geregeld heeft?

Vaak merk ik dat mensen denken dat indien ze ooit een testament gemaakt hebben dat testament nog steeds goed is.
Ook wordt vaak gezegd: "staat toch in de wet; ik hoef toch niks meer te regelen?".
Niets is minder waar.

Vaak kan ik aan het kaftje van het testament al zien dat het wellicht aangepast moet gaan worden. De wetgeving verandert voortdurend, maar ook de situatie waarin u zelf zit. Toen u het testament maakte was u misschien nog niet gehuwd en had u nog geen kinderen. Kortom, uw eigen privésituatie kan totaal gewijzigd zijn. Maar ook overheidsmaatregelen, zoals de nieuwe Wet Langdurige Zorg kunnen het wenselijk maken om het testament aan te passen.

Stel: de langstlevende moet naar het verzorgingshuis, dan heb je toch liever dat het vermogen bij de kinderen terecht komt in plaats van bij het verzorgingshuis.
Soms kan het huidige testament toch nog voldoen als het vermogen beperkt is.

Zorg dat u een testament heeft waarbij u zo flexibel mogelijk bent. Dit betekent dat je pas keuzes hoeft te maken als een van de partners is overleden. De langstlevende gaat met de kinderen tijdig naar de notaris en dan wordt in overleg bekeken wat in die situatie het beste is.
Daarom is het ook van belang dat uw testament up-to-date is.

Wij bekijken voor u gratis of uw testament nog voldoet aan uw huidige situatie.

U bent welkom op ons gratis spreekuur in Boxmeer: iedere dinsdag van 17.00 uur tot 18.30 uur; u gelieve hiervoor telefonisch een afspraak te maken.

 

Mr. Dré Teeuwen
Notariskantoor Teeuwen te Boxmeer

 

 

 

Eerder verschenen nieuwsbrieven:

Door: Notaris Boxmeer