Laat die handtekening toch controleren!!

Een van de dagelijkse werkzaamheden van ons kantoor is het legaliseren van handtekeningen onder documenten. Hierbij wordt een document ondertekend op het notariskantoor waarna door de notaris wordt verklaard dat dit de handtekening is van de ondertekenaar. Regelmatig wordt dan gevraagd of dat nu echt nodig is. Onlangs speelde in de praktijk een geval waaruit naar voren kwam dat er een hoop ellende mee kan worden bespaard.

Bij een bedrijf wilde directeur Jansen een krediet en vervalste hierbij de handtekening van mede-directeur Pietersen onder de kredietovereenkomst. De bank verstrekte het krediet, maar toen terugbetalen even niet mogelijk was en de bank aan de bel trok, bleek dat dit niet de handtekening van Pietersen was.

De rechter oordeelde dat Pietersen terecht kon zeggen dat de handtekening was vervalst. Dit zou anders zijn indien de bank kon bewijzen dat Pietersen van de transactie af wist, want dan zou Pietersen toch gebonden zijn.

Om te voorkomen dat u wordt geconfronteerd met iemand die verklaart dat zijn handtekening onder dat grote contract is vervalst, kan het in sommige gevallen dus erg verstandig zijn om de handtekening te laten legaliseren.

Wij helpen u hierbij graag. U kunt hiervoor bij ons terecht tijdens onze openingstijden, die te vinden zijn op de website: www.notaristeeuwen.nl.

Mr. Ramon van Schijndel
Notariskantoor Teeuwen te Boxmeer
telefoon: 0485 - 573472

Eerder verschenen nieuwsbrieven:

Door: Notaris Boxmeer