Mijn laatste column!

Beste lezers,

Notaris Dré Teeuwen afscheidEr is een tijd van komen en een tijd van gaan en die tijd van gaan is nu gekomen.

Op 4 maart a.s. word ik 70 jaar. Op de eerste van de maand volgend op de maand dat je 70 jaar wordt ben je als notaris van rechtswege ontslagen. Dit betekent dat ik nog door mag gaan als notaris tot en met 31 maart a.s. en die tijd maak ik vol.

Sinds 2007 schrijf ik columns. Eerst in Het Boxmeers Weekblad en later ook in de Maasdriehoek. Over diverse thema's heb ik geschreven maar vaak ging het over mijn geliefde thema: het erfrecht. Een thema waarin alles van de mens terugkomt. De mooie eigenschappen maar ook de hebzucht en jaloezie. U kent de uitdrukking wel als iemand zegt: dat is een goeie man/vrouw; oh, dan heb je zeker nog nooit een erfenis met hem/haar gedeeld.
Als het om geld gaat zie ik soms de mens veranderen als een blad aan de boom. Mijn moeder zei altijd: geld is een lelijk ding.

Ik kreeg van u als lezer vaak positieve reacties. Waarvoor mijn dank.
Het is leuk om mensen te prikkelen en te merken dat een geschreven artikel ertoe leidt dat de mensen kritisch naar hun eigen situatie kijken.

Ik heb een mooie carrière gehad. Ik ben afgestudeerd in 1981 en had twee richtingen gedaan: Nederlands recht en Notariaat. Maar toen ik in 1981 afstudeerde was er in het notariaat geen werk te vinden. Het was toen crisis. De rente was 13/14 procent. Ik ben daarom eerst 5 1/2 jaar advocaat geweest in Eindhoven en daarna 4 jaar bedrijfsjurist bij de Cehave, de Boerenbond, in Veghel. In 1991 ben ik begonnen in het Notariaat. In 1992 ben ik naar Boxmeer gekomen als kandidaat notaris waarna ik in 2002 Servie Bongaerts als notaris opgevolgd heb in Boxmeer.

Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt. Een mooie algemene praktijk. Boxmeer heeft een centrumfunctie. Scholen, bedrijven instellingen. Een prettige mentaliteit van de mensen. Daarnaast heb ik het contact met de boeren altijd als heel prettig ervaren. Als Limburgse bakkerszoon heb ik me in Boxmeer altijd thuis gevoeld.

Een van de mooiste activiteiten vond ik het verzorgen van lezingen, op verzoek van diverse verenigingen maar ook op initiatief van ons kantoor in het Land van Cuijk en Noord Limburg.

Aangezien werk altijd mijn hobby is geweest is het wel belangrijk te voorkomen dat je in een zwart gat valt.

Ik merk dat op het notarieel gebied nog veel onbekend is. Mensen realiseren zich niet hoe je op vrij eenvoudige manier kunt regelen dat niet teveel geld naar de belastingdienst / zorg gaat. Daar wil ik me in de toekomst voor inzetten.

Sinds kort zit ik in de Helpdesk van de KBO Brabant. Zo zal ik in de toekomst lezingen blijven verzorgen voor de KBO Brabant maar ook eventueel voor andere verenigingen in het Land van Cuijk en Noord Limburg. Ook andere activiteiten sluit ik niet uit. Graag stap ik op het mooiste treintje dat voorbij komt.

Een afscheidsreceptie had ik gepland voor 31 maart a.s.. In verband met corona is dat nu niet mogelijk. Ik ga zeker niet met de stille trom vertrekken. Zodra er een mogelijkheid is zal er een afscheidsreceptie worden gehouden. Daar zal ik dan de nodige bekendheid aan geven in de pers.

Rest mij u te danken voor het door u in mij gestelde vertrouwen en voor de mooie tijd als notaris in Boxmeer. Ik blijf er met veel plezier aan terugdenken.

Mr. Dré Teeuwen
Notariskantoor Teeuwen te Boxmeer
www.notaristeeuwen.nl
info@dreteeuwen.nl
telefoon: 0485-573472

 

Eerder verschenen nieuwsbrieven:

Door: Notaris Boxmeer