Toch maar direct naar de notaris!

Regelmatig verschijnen er artikelen in kranten waarbij een adviesbureau, niet zijnde een notariskantoor, aanbiedt om voor u testamenten en levenstestamenten op te stellen. Ook kwam zo'n bureau onlangs in de publiciteit in het televisie programma: KASSA.

Over de kwaliteit van zulke adviesbureau's kan ik natuurlijk niet oordelen. Wel is het zo dat testamenten en levenstestamenten uiteindelijk altijd moeten worden getekend bij een notaris, oftewel het adviesbureau bereidt de akten voor en de notaris ondertekent deze akten. Voor de werkzaamheden worden dan door twee partijen kosten in rekening gebracht. Het adviesbureau sluit vaak een overeenkomst met een bepaalde notaris waar dan de akten worden getekend.

U kunt natuurlijk ook rechtstreeks naar een notaris gaan. U mag zelf bepalen welke notaris u wenst, dat hoeft niet de notaris te zijn waar u eerder een testament heeft gemaakt. Op lezingen die wij geven, krijg ik vaker de vraag of men ook een andere notaris mag kiezen dan waar men eerder voor andere zaken al is geweest.

De notaris is bij uitstek de deskundige op het gebied van het personen- en familierecht, alsmede het daarmee verband houdende belastingrecht. De notaris is op deze gebieden speciaal opgeleid.

Heeft u hierover nog vragen, dan helpen wij u graag.

 

Mr. Dré Teeuwen
Notariskantoor Teeuwen te Boxmeer
telefoon: 0485-573472

 

 

 

Eerder verschenen nieuwsbrieven:

Door: Notaris Boxmeer