Uw notariskantoor in de Coronacrisis

Sinds mijn vorige artikel is er veel veranderd in Nederland. Door het Coronavirus moest de overheid allerlei nieuwe regels invoeren. Die regels hebben voor de ene sector ernstiger gevolgen dan voor de andere sector, maar toch heeft iedere sector op de een of andere manier te maken met bijzonderheden door het Coronavirus.

Zo ook het notariskantoor. Hoe gaan we daar mee om? We houden allereerst de instructies van het kabinet en van onze beroepsorganisatie in de gaten. Zij geven aan dat het notariskantoor door moet (kunnen) gaan met de werkzaamheden zolang dit kan gebeuren met inachtneming van de geldende regels en op een manier die veilig is voor de notaris, de medewerkers en de cliënten.

Dat heeft effecten voor uw bezoek aan ons. Zo geven we geen hand meer, bieden we u geen koffie aan en vragen we u om uw eigen pen mee te nemen als er documenten moeten worden getekend. Daarnaast doen we er alles aan om de "social distance" van anderhalve meter in acht te nemen. Dat betekent helaas ook dat alleen nog maar de mensen die de akte moeten tekenen erbij mogen zijn.
De oudere man en vrouw die hun huis komen verkopen en graag willen dat hun zoon erbij aanwezig is moeten nu helaas teleurgesteld worden.

Ook proberen we (wanneer dat kan) zaken per volmacht af te wikkelen, zodat men niet persoonlijk naar het kantoor hoeft te komen. Wel moeten we kunnen controleren of de volmacht ook daadwerkelijk is ondertekend door de persoon die hem moest ondertekenen, maar daar is meestal wel een mouw aan te passen.

Sommige akten kunnen echter niet per volmacht. Men werkt aan een noodwet om het skype-testament mogelijk te maken, maar voorzichtigheid is geboden! Het is namelijk erg moeilijk te controleren of de persoon die het testament wil maken dan weet wat hij of zij doet en of hij of zij niet beïnvloed is.

Kortom: spannende tijden waarin iedereen zijn beste beentje voor moet zetten. Hopelijk slagen we daar met z'n allen in.

Heeft u hierover vragen, dan kunt u contact met ons opnemen.
Elke dinsdag van 17.00 uur tot 18.30 uur is er een gratis spreekuur op het kantoor in Boxmeer. Als u hiervan gebruik wil maken, verzoeken wij u telefonisch een afspraak te maken.

Mr. Ramon van Schijndel
Notariskantoor Teeuwen te Boxmeer
Telefoon: 0485-573472

 

 

Eerder verschenen nieuwsbrieven:

Door: Notaris Boxmeer